söndag, november 05, 2006

Filippinerna...


Då drog ett 20 tal utbytes från Macau äntligen till Filippinerna. Att flyga från Macau är otroligt billigt, till både Bangkok och Manila kostar tur-och retur biljetterna bara 900kr/ styck. Ja iaf, hälften av oss flög till Ön Bohol och hälften drog till paradisön Boracay, jag måste ju vara värst hela jävla tiden, så jag tog paradiset istället för den lite sämre "Guatemala"-liknande ön. Plus att Halloween i Boracay är lite bättre, gjorde inte saken sämre.





Amerikanerna lämnade kvar 100.000 tals krigsjeepar när dem lämnade landet för 15 år sedan, dessa byggdes om om fungerar som bussar i Manila...som Tuck Tucks fast större!





Först anhalten var staden som är nästan två gånger så stor som Bangkok, Manila! Tar ynka 1 timma och 15 minuter med flyg från Macau. Tack vare vår halvfilippinare/halvfransman som pluggar i Oslo, Fred, så bodde vi hos hans kusiner i ett "High-Soceity-Area" under de 4 första dygnen. Värre Clubhopping har jag inte gjort dee senaste 5 åren måste jag erkänna och det var riktigt goooa klubbar!! I och med att det nästintill inte finns några backpackers eller andra "Vitingar" i Manila, så blir man behandlad som en Halvgud i Manila. Antingen fick man höra "Sir sir sir, are you a Basketballplayåååår!?" eller "Sir sir, are you an Actåååååår!?". Har inte upplevt så snälla, trevliga och speciellt serviceminded-människor i hela Asien, INTE ENS I DEN SVENSKA KOLONIN, THAILAND"!! :-)







Frågesport: Vem jobbade på lyxhotellet Makati Shangri La, Manila för 14 år sedan? Svaret finner ni längst ned i bloggen.


Måste ju visa lite sjuka bilder...det är inte bara i Kina man försöker sig på kreativa lösningar, Manila är inte ett asiatiskt undantag. Spelar inte någon roll om plankorna är 8-9 meter långa, det går alltis att frakta! Spelar ingen roll om Kylen är nästan lika stor som bilen...den ska fan in!




Det här flaket fortsatte 5 meter utanför bilen...




Ingvar Kamprad packar in kylskåpet i baggageutrymmet i bilen....mierda, den ska in!!


Boracay...


Boracay är en paradisö, som ligger en 35 minuters flygresa söder om Manila. Överklassen från Manila glider runt på Ön som riktiga överklassbrats...Filippinernas svar på Falsterbo / Smögen...sorry Växjö och E-tuna, ni platsar inte här!






Snöstorm i Sverige va? Hemlängtan är total!!!





In the Wil wild west Maffia Island of Boracay!






Boracay... Paradiset?



Ett bevis på det var när Jag och Juan helt plötsligt hamnade på en privat beachfest hos sonen till ex-Presidenten Ferdinand Marcos. Livvakter med snäckor i örona beväpnade med hagalbössor, modeller, VIP-gäster och paparazzifotografer...hela kittet alla ingredienser för att spela in en Al Capone-film! Man märkte även att efter turismen måste vapenbranschen vara den största på Filippinerna, överallt man tittade såg man tungt- till halvtungtbeväpnade vakter...nästan som Eskilstuna by Night! Nybrogatan dåå laaa, nu platsar E-tuna ;-)





Bilden, jag och PolisDavid från Schweiz. Han och hans Polistjej ansåg att polisyrket var bara för rasister och folk som hatar andra människor...så han var på väg till "andra sidan" som han uttryckte sig.







Utsikt från flyget över en av många Vulkaner i Norra Filippinerna....



P.S Svaret på frågan...Klem Görbler, Schackmästaren från Södermanland, bah inte!
P.P.S Nästa resa blir runt Julen, då blir det antagligen Vietnam, Laos, Kambodia och ett soligt-strandparadis-land...kanske Malaysia eller Indonesien. Försöker undvika att åka till "Sverige" d.v.s, Thailand igen, been there, done that, got the T-shirt!

3 kommentarer:

Boss sa...

You suck, E-Gizzle... Kul att du har det bra! Växjölivet funkar - men det kunde varit mer upphetsande ibland. :)

The J fo mo fo Shizzle Dizzle..

Julia sa...

Fan vad du åker runt överallt och glassar!! Du kommer inte kunna anpassa dig till det bleka livet i Sverige efter din trip till Kina juuu...
Skriva nåt snällt var det också ja.. Du är lika het som vanligt ser jag! Yummy ;-)

Leny sa...

Hej! Jag har äntligen tagit mig tid att läsa dina inlägg och se bilderna. Verkar som att du trivs där borta! Kul med så många olika, annorlunda platser du får se. Var snäll mot de små folket bara:) Ha det bäst så ses vi i Janari! Kram Leny