söndag, oktober 15, 2006

Lusofonia Games...och Tennis-Games !!


" Uno Caipirinha mi Brasileira Mami!!!! "


Portugal har ca 12 ex-kolonier i världen, bla Macau, Brasilien, Öst Timor, Angola, Goa, Cap Verde e.t.c. Varje år så anordnas det så kallade "Lusofonia Games ", där alla kolonier tävlar mot varandra i Beachvolleyball, fotboll, futsal, basket, e.t.c. I år var det Macaus tur att anordna Lusofonia Games...såg bland annat Brasilien slå Portugal i Futsal-Finalen (för er som inte vet vad Futsal är, så är det inomhusfotboll)...
Efter att alla grenarna var slutspelade så var det dags för Festa de Lusofonia...!!





Angolas representanter och myllret i Old Taipa Village....





ÖstTimor och Guinea Bissau....


En grym blandning av blandraser! Östafrikaner, Centralafrikaner, Sydamerikaner, Kineser, Indier, Européer överallt!! Bland annat träffade jag på en kvarts indisk, kvarts Mecanese (blandning av Portugis och Kines), kvarts Cap Verdian och en kvarts brasiliansk tjej... där snackar vi integration ala Pizzahörnan i Alby Centrum...aman!



Universidade de Macau vs Macau Tech Uni !



Lusofoniagames var över, och kl 9:00 på morgonen "dagen efter" var det dags för mig och "The Russian Red Machine" att slå Macau Tech Uni, och två små spinkiga Kineser i dubbel !



"We must destroy the Chinese Occupation of Macau...!"




Segersiffrorna i den 30 gradiga värmen blev till slut, 6-0, 6-1. Tyvärr så var det två enbenta f.d Kolschosarbetare som överlevde Kulturrevolutionen vi spelade mot ;-))

Efter matchen drog vi till Hac - Sa, vår lokala Beach! Där vår International Marketing klass hade organiserat en BBQ, bara 15 minuter från Campus!

"Where the fugh are the stupid foriegners???"

Man kan för fan ha tråkigare under en Oktobermånad.... eller vad säger ni hemma i Svea rike?

Inga kommentarer: